enasanplast barlad
mobila la comanda
usi din lemn stratificat


Despre Lemnul Stratificat


Lemnul natural ofera eleganta si frumusete inegalabila. De aceea, multa lume considera tamplaria din lemn ca fiind cea mai estetica alegere pentru ferestre si usi.
Stilurile si paleta de culori sunt practic nelimitate. Dar avantajele tamplariei din lemn nu se rezuma doar la estetic.
Lemnul are si excelente calitati de izolator termic. Ca urmare, ferestrele cu tamplarie din lemn nu sunt afectate de temperaturile extreme si sunt mult mai putin susceptibile la fenomenul de condensare decat alte tipuri de tamplarie pentru ferestre.
Arhitectura si ferestre cu tamplarie de lemn
Dar toate avantajele enumerate pana acum au un pret. Si nu doar in ceea ce priveste banii pe care ii veti scoate din buzunar pentru o tamplarie din lemn de calitate!
Trebuie sa tineti cont ca lemnul este predispus la umflare si contractare datorita conditiilor de mediu. De aceea, o tamplarie de lemn realizata si intretinuta necorespunzator este expusa aparitiei deformarilor si crapaturilor. Pe langa aspectul estetic degradat, si etanseitatea acestor ferestre este compromisa.
Producatorii de tamplarie din lemn au gasit insa o rezolvare la aceasta problema structurala a lemnului: folosirea de lemn stratificat
Lemnul stratificat se obtine prin suprapunerea si lipirea prin presare a mai multor straturi de lemn natural. Fiecare strat este obtinut prin debitarea radiala a lemnului, iar adezivul folosit este unul special, rezistent la apa. Rezultatul este o structura rigida si stabila, in care deformarile si modificarile de volum ale fiecarui strat sunt anihilate de catre celelalte straturi.
De retinut:

 1. O tamplarie din lemn stratificat de calitate nu admite existenta
  nodurilor sau altor defecte.

O alta problema la o tamplarie de lemn este intretinerea periodica a acesteia pentru a o proteja de factori distructivi precum apa, radiatiile ultra-violete sau diverse microorganisme. Pentru aceasta se recomanda folosirea de lacuri ecologice, pe baza de apa.
Daca arhitectura cladirii asigura o expunere redusa a tamplariei la ploaie si radiatii solare, tamplaria din lemn stratificat poate fi alegerea perfecta pentru orice casa!

 

Inainte de a prezenta succint ce avantaje si dezavantaje are o tamplarie din lemn, trebuie subliniat faptul ca acest tip de tamplarie este singurul recomandat de organizatiile internationale de protectie a mediului, deoarece lemnul este un material regenerabil si care nu are efecte nocive asupra sanatatii si mediului!
Avantaje tamplarie de lemn:

 1. Aspect estetic deosebit, ce poate fi armonizat cu orice stil arhitectonic;
 2. Flexibilitate ca si forma si dimensiune;
 3. Calitati foarte bune de izolare termica si fonica;
 4. Creaza o atmosfera naturala, calda si intima;
 5. Prin impregnare se poate obtine o gama variata de culori si nuante;
 6. In varianta stratificata, resistent si trainic;
 7. Este un material natural care nu afecteaza mediul si sanatatea;
 8. Adauga valoare oricarei case.

Dezavantaje tamplarie de lemn:

 1. Necesita periodic lacuirea sau vopsirea ( LA 10 ani );
Pret mai ridicat decat PVC-ul sau aluminiul.


Noutati
Experti in bucatarii la comanda.
Mobilier din MDF vopsit.
Oferim garantie 10 ani.
Am adaugat o noua categorie, Mobilier de Gradina si Pergole. Puteti vizualiza catalogul aici
Am adaugat o noua categorie, Dotari Mobilier pentru Restaurante si Hoteluri. Puteti vizualiza catalogul aici

Parteneri:


Mider Trans
 
Copyright © 2015 ENASANPLAST SRL. Toate drepturile rezervate.